donderdag 10 mei 2012

Leaseauto wordt vanaf 2013 gemiddeld 4.500,- euro per jaar netto duurder

Leaseauto wordt vanaf 2013 gemiddeld 4.500,- euro per jaar netto duurder.

Tenminste voor de leaserijder met minder dan 500 prive kilometers. En dat zijn er een heleboel. Honderduizenden leaserijders houden een rittenadministratie bij om aan te tonen dat ze prive minder dan 500 km rijden met hun leaseauto. De overheid wil deze rittenadministratie afschaffen. Vooral om heel veel extra geld in de schatkist te krijgen. De manier waarop de overheid dat van plan is, is heel slim en gewiekst.
Deze auto wordt ook 400 euro per maand duurder
De kilometers die nu als woon-werkverkeer worden gerekend, zijn geen prive kilometers. Dat snappen we allemaal. Maar die definitie wil de overheid veranderen. Als je naar of van werk rijdt, dan doe je dat in je eigen tijd en dus zijn dat volgens de overheid ook prive kilometers. Die 500 kilometers prive, heb je dan dus heel snel gereden. Behalve als je aan huis werkt of heel erg dicht bij werk woont.

Als de definitie van wat woon-werkverkeer is veranderd, is zowel het afschaffen van de onbelaste kilometervergoeding, als het afschaffen van de 500 km verklaring mogelijk. Natuurlijk zijn leaserijders die minder dan 500 km rijden met de auto van de zaak hier niet blij mee. Vooral vanwege de extra kosten die ze dan ineens hebben. Een automobilist met een 500 km verklaring gaat er gemiddeld 4.500,- euro per jaar netto op achteruit. Dat is ongeveer 400 euro netto per maand. Dat zijn flinke bedragen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...