donderdag 26 mei 2011

Leaseauto's met lage bijtelling worden per 1 jan 2013 een flink stuk duurder.

Let op! Zie ook het artikel over het afschaffen van de 500 km verklaring waardoor de leaserijder gemiddeld 4500 euro netto per maand meer moet gaan betalen.
Lage bijtelling voor de Toyota Auris
Leaseauto's met lage bijtelling worden per 1 jan 2013 een flink stuk duurder. Omdat de overheid de BPM korting van schone auto's wil schrappen, zullen ook de leaseauto's met een bijtelling van maar 20% of 14% duurder worden. De nieuwprijs van deze auto's zal omhooggaan doordat de BPM gewoon betaald moet worden. Dat betekent dat deze leaseauto's een hoger lease bedrag per maand gaan krijgen.

Oftewel, de leaserijder gaat per 2013 meer betalen voor een leaseauto met 14 of 20% bijtelling, of veel werknemers zullen kiezen voor een minder luxe uitvoering of een kleiner model, om toch niet te veel per maand te gaan betalen aan hun leaseauto.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit bericht is onjuist. Ook voor auto's met 14 of 20% bijtelling wordt nu al volledig BPM betaald.

Anoniem zei

Nee hoor. Kijk maar eens naar de prijslijst van bijv de Toyota Auris. Dan zie je dat de Hybride geen BPM heeft

Anoniem zei

Blijft de bijtelling tijdens het leasecontract hetzelfde als de CO2 max uitstoot wordt aangepast? Kan de overheid hier zomaar aan sleutelen? Persoonlijk vind ik die green car's echt pure onzin echter alleen maar om de autoverkopen aan te jagen. Maar ach.. gezien het geld ik er op kan besparen dwingt het mij ook zo'n knakenauto te nemen ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...