donderdag 11 augustus 2011

De hybride Lexus CT 200h met 14% bijtelling voor minder dan 30.000 euro

Lexus CT 200h
Lexus CT 200h
Lexus CT 200h
Lexus CT 200h
Lexus CT 200h
In maart 2011 is hij er dan eindelijk! Dan staat de CT 200h in de showroom. Met een vanafprijs onder de 29.000 euro!

Op de IAA in Frankfurt maakten we vorig jaar kennis met de LF-Ch. Natuurlijk, dat was een hele dikke concept waar de scherpe randjes nog vanaf moesten, maar het was een voorbode voor de CT 200h. Een auto die de A3 en de 1 serie moet gaan kietelen.

Da’s allemaal leuk en aardig, maar dat zijn wel gevestigde namen. Terecht is dan ook de vraag: wat kan de CT 200h bieden dat men vanuit Duitsland niet kan? Reden genoeg voor ondergetekende om poolshoogte te nemen bij de presentatie van deze nieuwe telg in de Lexus line-up. En laten we meteen bij de buitenkant beginnen: het ziet er allemaal fraai uit. Er is nog redelijk veel van de styling van de LF-Ch intact gebleven en dat is prettig. De agressief gevormde voorbumper springt daarbij in het oog. Maar met alleen een mooi jasje redt je het natuurlijk niet.

De CT 200h wordt een hybride aangedreven auto, mede geïnspireerd op de techniek van de Prius. Het volledige onderstel is echter aangepakt om een veel dynamischer auto te creëren. De ophanging is (met name aan de achterkant) volledig vernieuwd en de auto schijnt veel directer en beter te sturen. Opvallend is dat deze auto gelijk met de Toyota Auris Hybrid wordt geïntroduceerd. Echter, de auto’s zijn gebouwd op totaal verschillende bodemplaten. Er wordt wel wat techniek gedeeld, maar het is geen kwestie van een andere carrosserie op dezelfde bodemplaat.

De CT 200h wordt leverbaar met dezelfde aandrijving als de Prius. Of dat ook betekent dat het vermogen hetzelfde blijft is niet duidelijk, de mensen bij Lexus willen daar nog niets over kwijt. De nieuwe Lexus wordt vooral gezien als concurrent van de Audi A3, BMW 1 en Volvo C30. Op de vraag of er nog pittiger motoriseringen komen om weerstand te bieden aan de snellere uitvoeringen van deze Europese concurrenten was ook nog geen antwoord te geven.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...