maandag 4 juli 2011

14% bijtelling is leuk, maar het mag best een sportieve uitstraling hebben. Dan is de Toyota Prius met Performance-pakket misschien iets

14% bijtelling is leuk, maar het mag best een sportieve uitstraling hebben. Dan is de Toyota Prius met Performance-pakket misschien iets. Helaas is op dit moment nog niet duidelijk of deze ook in Nederland te krijgen is.

Verantwoordelijk voor de accessoires is Toyota Racing Development (TRD), dat het spul al op de laatste Specialty Equipment Market Association (SEMA) presenteerde. Het officieel PLUS Performance Package gedoopte versie is voorlopig alleen in Amerika verkrijgbaar.

Anders dan zijn naam doet vermoeden, is het geen package dat je op de accessoirelijst kunt aanvinken. Toyota levert het pakket op een gelimiteerd aantal exemplaren van de Prius. Een exact aantal geeft de importeur niet op. Liefhebbers hebben keuze uit vier, volgens de Amerikaanse importeur populaire Prius-kleuren. Het zijn in willekeurige volgorde Blizzard Pearl, Classic Silver Metallic, Black en Winter Gray Metallic. Het draait dus niet om de carrosseriekleur.
Toyota USA geeft aan dat "de toegevoegde items de Prius meer fun-to-drive maken".

Wat behelst de speciale aankleding dan? Welnu, een aerodynamicapakket, bestaande uit zeven elementen voor onder andere het front, achterzijde (diffusor), flanken. Tijdens de ontwikkeling van het spoilerpakket hebben de ontwerpers gelet op de dragcoefficient, zodat de auto onveranderd efficient is te noemen. Naast de spoilers voorziet Toyota de Prius van onder andere 17 inch gesmede lichtmetalen wielen met 215/45R17-banden, een verkleinde overbrengingsverhouding van de besturing en een aan de voorzijde met 2,8 en aan de achterzijde met 3,3 centimeter gereduceerde bodemvrijheid.

In het interieur legt Toyota USA een mattenset met rode PLUS-logo's Vanaf juli is de sportief uitziende Prius in de Verenigde Staten leverbaar.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...