dinsdag 1 maart 2011

Binnenkort bij de dealer: De Toyota Yaris Hybrid. Volgens Toyota de eerste Full Hybrid in het B-segment. Een Yaris met 14% bijtelling en geen wegenbelasting

De mannen van Toyota lijken van plan te zijn hun hybride-modellengamma wederom uit te breiden. Het merk dat al jaren succes oogst met de Prius brengt namelijk een conceptmodel van de Full Hybrid Yaris mee naar de Autosalon van Genève. Inmiddels is duidelijk dat deze hybride ook in Europa van de band zal rollen, te weten in Frankrijk.


Van de Yaris hybride laat Toyota niet meer beeldmateriaal los dan de bovenstaande Yaris-teaser. Deze auto zal het kleinste model zijn waar de hybride-technologie in wordt toegepast, maar zeker niet de laatste. De Japanners hebben de ambitie om de techniek op het hele gamma toe te passen, dus ik ben al benieuwd naar de Land Cruiser V8 Hybrid. Aan de andere kant, de Lexus LS600 is er ook al als hybride, dus zo raar is die combinatie nou ook weer niet.

Toyota onderstreept nog even dat de Yaris de eerste Full Hybrid in het B-segment gaat worden, en haalt en passant de 14%-bijtellingsdiesels nog even onderuit, omdat deze veel meer CO en NOx uitstoten dan de Yaris, die precies in dit segment klanten moet winnen. Als Toyota zich aan zijn eigen planning weet te houden, dan kunnen we de hybride Yaris in 2012 productierijp op de markt verwachten. We kunnen alvast zien dat hij LED lichtjes heeft!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...