woensdag 8 augustus 2012

Opel Ampera met maar 14% bijtelling

Opel Ampera met maar 14% bijtelling

Opel Ampera met maar 14% bijtelling
De Opel Ampera is samen met identieke concerngenoot Chevrolet Volt de eerste plug-in hybride. De Volt kwam eind 2010 op de Amerikaanse markt. Vanaf eind 2011 zijn de Ampera en Volt in Nederland verkrijgbaar. Opel zelf spreekt liever van een elektrische auto met range extender. De Ampera kan de eerste 40 tot 80 kilometer volledig op de elektrische krachtbron rijden, waarna de 1,4-liter benzinemotor bijgeschakeld wordt als de lithium-ion-accu leegraakt. De prijs is 45.500 euro.

Opel vindt niet dat het concurrenten, zoals Toyota dat al jaren geleden de hybride Prius introduceerde, achterna loopt. “Dit is een compleet nieuw concept. De eerste 60 kilometer rij je puur op elektriciteit. De meeste van onze klanten rijden 50 tot 60 kilometer per dag”, stelde Opel-marketingmanager Andreas Lassota dinsdag in Genève.
Opel Ampera met maar 14% bijtelling

Ook op langere afstanden wordt de Ampera aangedreven door elektriciteit. Maar dan worden de zogeheten lithium-ionbatterijen opgeladen door een lichte verbrandingsmotor. Het is ook mogelijk de auto via het stopcontact op te laden. Dit duurt ongeveer drie tot vier uur.

Opel Ampera met maar 14% bijtelling
Steden
Opel richt zich met de Ampera vooral op mensen die in steden wonen. “Wij bieden schoon autorijden, zonder vervuiling”, aldus Lassota. De autoproducent, die momenteel een zware crisis doormaakt, heeft hoge verwachtingen van de verkopen. “Dit zal een zeer succesvolle auto worden.”

Het is nog maar de vraag of het geplaagde concern zich met deze nieuwkomer uit het slop kan trekken. De auto komt pas in 2011 op de markt.

2 opmerkingen:

Lorenzo m. zei

Die Opel is dus niets anders dan de Chevrolet Volt met een annder embleem en naam plaatje. Dan is Fiat heel wat beter (en goedkoper) bezig: Het is een bedrijf ZONDER (ja, U leest het goed, ZONDER) schulden dat ook nog eens de fabriekant is met de laagste hoeveelheid uitstoot per gefabriceerde auto !!!!

Lorenzo m. zei

Vergat even te melden dat de FIAT Bi-Power (benzine en aardgas, naar keuze) lijn ook nog eens verreweg de goedkoopste is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...