dinsdag 10 januari 2012

Toyota Yaris Full Hybrid rijdt 1 op 29. En valt natuurlijk ook onder de 14% bijtelling

Full Hybrid Yaris

Full Hybrid Yaris
Je hebt er even op moeten wachten, maar hier zijn ze dan: de eerste foto’s van de Full Hybrid Yaris. De by far zuinigste benzineauto op de markt beleeft op 8 maart zijn debuut op de Autosalon van Genève. Hoewel we over de prijs nog onderhandelen, staat al wel vast dat de Full Hybrid Yaris de goedkoopste hyrbide op de markt wordt. Qua prijsstelling komt ‘ie echter duidelijk boven de Yaris 1.3 benzine: reken op zo’n 18.000 euro. Maar zaken als Climate Control en een CVT automaat zijn dan standaard.
Full Hybrid Yaris

De hybride Yaris is in Europa getekend en heeft dan ook een eigen gezicht gekregen. Het strakke ontwerp is dynamisch en aerodynamisch tegelijk en blijft exclusief voorbehouden voor deze uitvoering.

Aan de voorkant is het nieuwe gezicht van Toyota duidelijk herkenbaar aan de royale trapeziumvormige grille en de schuin oplopende koplampen met LED dagrijverlichting. Aan de achterzijde springen de heldere LED achterlichten in het oog.
Full Hybrid Yaris

De Toyota Yaris Hybrid krijgt een geheel nieuw ontwikkelde 100 pk sterke aandrijflijn met een compacte maar krachtige elektromotor en een 1,5 liter motor. Het geheel is maar liefst 20% lichter dan het volledig hybride systeem van de Auris en Prius. Omdat het batterijpakket onder de achterbank gemonteerd wordt, biedt de Full Hybrid Yaris evenveel binnenruimte – voor zowel de inzittenden áls hun bagage – als de versies met (uitsluitend) een verbrandingsmotor.

De Full Hybrid Yaris staat in juni in de showroom.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...