donderdag 9 december 2010

18 uitvoeringen van de Ford Focus met maar 20% bijtelling

Ford Focus met maar 20% bijtelling
De Ford Focus is niet zomaar een auto: het is de aanvoerder van Fords nieuwe C-platform, dat de basis vormt voor niet minder dan 10 verschillende nieuwe modellen (waaronder de nieuwe C-Max) en in 2012 voor een productie van zo’n 2 miljoen exemplaren per jaar moet zorgen. Het is ook de eerste Focus die, net als de Fiesta, in alle verschillende markten vrijwel hetzelfde is; 80% van de onderdelen zijn uitwisselbaar. Dit houdt de kosten laag en de kwaliteit zoveel mogelijk gelijk.

In februari 2011 maakt de nieuwe Ford Focus zijn opwachting. Prijzen zijn nog niet bekend, wel komen maar liefst 18 uitvoeringen in aanmerking voor minder bijtelling.

De auto is ontwikkeld bij Fords technische centrum in Merkenich (Duitsland), behalve de aandrijflijn; die komt uit het Engelse Dunton. Een reeks moderne viercilinder EcoBoost-motoren (waaronder een 1.6 voor Europa en een 2.0 met directe injectie en variabele nokkenastiming voor de VS) en verbeterde Duratorq TDCi-diesels zorgen dat de nieuwe Focus over het algemeen zo’n 20% zuiniger is dan het vorige model. Ook de PowerShift-transmissie met dubbele koppeling vinden we terug in de nieuwe Focus. Uiteraard komt er ook een supergroene variant: begin 2011 komt er een volledig elektrische Focus, in eerste instantie alleen voor de Amerikaanse markt.

In het interieur vinden we het nieuwe MyFord-systeem, wat het merk omschrijft als “een hypermoderne combinatie van bedieningspanelen en weergaveschermen voor de bediening van de belangrijkste voorzieningen”.
Dit in combinatie met SYNC, het bekende pakket met navigatie, BlueTooth, spraakherkenning en aansluitingen voor verschillende apparaatjes.

Eind 2010 gaat de productie van de nieuwe Focus in zowel Europa als de VS van start. Later volgen Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Begin 2011 zien we de eerste modellen bij ons in de showroom verschijnen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...