zaterdag 8 mei 2010

We doen het volgens de milieuorganisaties nooit goed.

Na jarenlang gezeur van milieuorganisaties, gaan veel autofabrikanten nu inmiddels steeds meer investeren in elektische auto's. En dan komen de milieuorganisaties weer vertellen dat het toch weer niet zo moet. Vreemd om daar nu over te zeuren, want de gemiddelde auto die tegenwoordig wordt verkocht is stukken zuiniger dan 10 jaar geleden. En heeft veel minder co2 uitstoot dan 10 jaar geleden. De auto's kunnen nog zuiniger als ze elektrisch rijden, en dat zorgt ook voor minder co2 uitstoot.

En dan horen we uit Duitsland het bericht dat milieuclubs niet geloven dat deze auto de komende tien jaar veel opleveren voor het milieu. Integendeel, de auto's zouden milieuonvriendelijker zijn dan de huidige auto's. Greenpeace Nederland is het eens met deze opvatting.
Moeten we dan weer terug naar de benzineauto die 1 op 8 rijdt? Zeg het maar Greenpeace!

Dank namens Toyota Prius Hybride, Toyota Auris Hybrid, Honda Civic Hybrid en vele ande hybride automodellen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Fosiele brandstoffen zullen een keer op raken. Stroom kan niet op raken, en kan ook milievriendelijk worden geproduceerd door water-
wind- en zonenergie. Er moet alleen genoeg stroom worden geproduceerd. Door de investeringen hiervoor levert dit ook nog eens werkgelegenheid op.

Anoniem zei

Beetje kort door de bocht, dit bericht. "De milieuorganisaties" hebben nimmer gepleit voor de elektrische auto. In tegendeel, dat was een initiatief van de politiek en de autoindustrie. Helaas blijkt het gewoon niet waar, dat de elektrische auto goed is voor het milieu. Dat is al enkele malen onomstotelijk bewezen. Weet u wat wel zeker goed is voor het milieu? Gewoonweg veel minder autorijden, en als het dan toch moet, in een hele kleine, hele zuinige auto. Die verbruiken veel minder dan die grote, zware bakken, waar steeds meer mensen in menen te moeten rijden. Begin daar dus maar eens mee.

;-) zei

Niemand zal zeggen dat elektrisch goed is voor het milieu. Duidelijk is dat het vele malen minder slecht is voor het milieu. Dat lijkt me ook wat waard.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...