woensdag 20 juli 2011

De Seat Ibiza Ecomotive: maar 14% bijtelling en geen wegenbelasting


Na de Volkswagen Polo BlueMotion krijgt de Seat Ibiza Ecomotive de beschikking over dezelfde 1.2 liter TDI die zo zuinig en schoon is dat hij vrijgesteld is van motorrijtuigenbelasting en bij zakelijk gebruik in de bijtellingcategorie van 14% valt. De importeur heeft al meer dan 1.000 orders voor de extra schone en zuinige variant ontvangen. De wagen is pas anderhalve maand officieel te bestellen en arriveert in juli op de markt.

De 1.2 liter TDI in de Seat Ibiza Ecomotive produceert 75 pk en 180 Nm en verbruikt gemiddeld slechts 3,7 l/100 km gepaard gaande met een CO2-uitstoot van 95 g/km, door het gebruik van een start-stop systeem wordt dit zelfs maar 89 g/km. De Ibiza Ecomotive is daarmee zo milieuvriendelijk dat onze overheid de kopers ervan beloont met de vrijstelling van het betalen van wegenbelasting. En zakelijke rijders van het model betalen het laagste bijtellingtarief (14%).

Eco-modificaties
De 1.2 TDI-motor dankt zijn efficiency onder meer aan common rail-inspuittechnologie en een speciaal motormanagement. Ook de aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak dragen bij aan een zo gunstig mogelijk verbruik. Daarbij is de stroomlijn van de Ibiza verder geoptimaliseerd met onder meer een aangepaste grille en de toepassing van een vóór en achterspoiler.

Prijzen
Het leveringsgamma van de Ibiza Ecomotive start met de 3-deurs SC in de uitvoering Reference. De prijs van dit basismodel bedraagt € 14.595,-. Als 5-deurs Reference bedraagt het kostenplaatje € 14.995,-) en in het uitrustingniveau Style is er een bedrag van € 16.895,- mee gemoeid. Alle modellen beschikken standaard over ESP, elektrisch bedienbare ramen, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en stuurbekrachtiging. Er zijn uiteraard diverse opties beschikbaar. Bijkomend voordeel is dat deze ook BPM-vrij zijn. De Ibiza 1.2 TDI Ecomotive is vanaf medio maart te bestellen en zal in juni de showrooms aandoen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...