donderdag 27 januari 2011

Volvo V60 met 14% bijtelling

Op de Autosalon van Genève 2011, die begin maart werd gehouden, toonde Volvo de volgende stap in haar ontwikkelingsprogramma voor elektrische en hybridewagens. Deze keer heeft Volvo gekozen voor een V60 met verbrandingsmotor en elektro-unit.
Lage bijtelling voor de Volvo v60

De Zweedse autobouwer is een samenwerkingsverband aangegaan met de landgenoot Vattenfall. De twee proberen zo de marktintroductie van elektrische Volvo's te versnellen. Het nieuwste resultaat is gebaseerd op de jongste Volvo.
Lage bijtelling voor de Volvo v60

De V60 beschikt in het vooronder over een 2,4 liter vijfcilinder motor. Het betreft een dieselmotor, die met behulp van een turbo 215 pk levert. Het koppel bedraagt 440 Nm. De aandrijfkrachten gaan naar de voorste wielen. De achterwielen zijn eveneens aangedreven. De trekkracht komt in dat geval van een zogeheten ERAD-systeem. De aanduiding staat voor Electric Rear Axle Drive. Het vermogen van de 12 kWh-krachtcentrale ligt op 70 pk.
Lage bijtelling voor de Volvo v60

Het zou een kandidaat kunnen zijn voor de zakelijke markt die in het 14% bijtellings segment hoge ogen kan gooien. Daarnaast is inmiddels ook al de nieuwe Volvo V40 uit.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...